Wie is C-lijsten

Home » Wie is C-lijsten

Voor creatieve ‘omlijsting’ van kunst en dierbaarheden

Christien van den Oever (eigenaar) van C-lijsten in Delft, die van ‘creativiteit in omlijsting’ en restauratie al sinds jaar en dag haar specialiteit heeft gemaakt. Kennen en kunnen op dit vakgebied etaleert zij dagelijks in haar atelier aan de Phoenixstraat 10 , 2611 AL in Delft.

“Fraaie kunst, of andere dierbare dingen, verdienen het geaccentueerd te worden. Want met een mooie, passende lijst, kunnen die twee elkaars kracht alleen maar versterken! Kom gerust langs in mijn atelier en overtuig uzelf!”

C-Lijsten doet veel meer op creatief en kunstzinnig gebied. 

Bijvoorbeeld:

  • Het inlijsten van zeefdrukken, foto’s, litho’s,
    olie en acryl schilderijen
  • Het vergulden en verzilveren van lijsten en beeldjes
  • Het schoonmaken van schilderijen en lijsten en
  • Het restaureren van lijsten en schilderijen – het opspannen van borduurwerken
  • Het snijden van passe partout in alle maten en kleuren, direct en op voorraad
  • Pass partout’s met inleg
  • Het inlijsten van doopjurkjes, baby pakjes, baby schoentje enz.- het plakken en lamineren van reproductie’s, foto’s e.d.

Noem het maar en het kan ingelijst worden bij C-lijsten.

Duizenden soorten lijsten

Wie voor het inlijsten van een foto, schilderij, of andere decoratie op zoek is naar een passende lijst, is bij C-Lijsten in Delft al snel aan het juiste adres. In het atelier kan een keus worden gemaakt uit maar liefst enkele duizenden soorten lijsten: van degelijk klassiek tot super-modern en alles wat daartussen zit.

En zowel in hout als kunststof, of in metaal zoals aluminium.

Ook maatwerk

Eigenaresse Christien van den Oever zegt het aldus: “Je kan het zo gek niet verzinnen, of we hebben het. Zoniet, dan leveren we maatwerk uit eigen werkplaats. Zelfs als men kiest voor een gewone standaardlijst, waarvan de kleur niet helemaal bevalt, valt ook daar een mouw aan te passen in onze werkplaats.”

Thuis in speciale wensen

Juist de flexibiliteit en de veelzijdigheid van de winkel maakt dat men bij C-Lijsten al snel aan het juiste adres is. Letterlijk alles wat door mensen als dierbaar wordt geacht, wordt er op creatieve, maar degelijke wijze ingelijst. Niet alleen dat antieke schilderij, of die dierbare trouw- of familiefoto van toen, maar net zo goed een trouw- of doopjurk, geboortekaartje of de eerste schoentjes van de kleine. Zelfs attributen zoals shirts van beroemdheden worden er op passende wijze in een lijst ‘vereeuwigd.’

Veel mogelijkheden

“Bedenk het maar en ik zoek er iets passends voor,” vat Christien van den Oever alle mogelijkheden samen. De afgelopen jaren hebben dan ook al ontelbare ingelijste pronkstukken de werkplaats van C-Lijsten verruild voor een prominente plek ergens aan de wand: eyecatchers bij particulier, overheid en bij school en bedrijf. En nog tegen betaalbare prijzen ook.

Grootste kracht

“Mijn grootste kracht is,” zegt Christien over haar vak, “dat ik mooier wil maken, wat al mooi is, maar met een zekere accentuering door een passende lijst helemaal voor honderdvijftig procent tot zijn recht komt. Dat is vaak een kwestie van eerst goed luisteren en je indenken in de wereld van de klant. Vervolgens laat je de klant heel gericht zien wat het effect kan zijn van een type lijst. Op basis waarvan men uiteindelijk zelf een keus kan maken. Want een klant heeft natuurlijk altijd het laatste woord en moet zelf beslissen.”