Schilderij Schoonmaken

Home » Schilderij Schoonmaken

Een schilderij kan in de loop der jaren vies zijn geworden. Boosdoeners als stof, nicotine, insecten, roet van kaarsen en de open haard kunnen ervoor zorgen dat uw schilderij langzaam maar zeker zijn oorspronkelijke kleuren verliest. Deze vervuiling heeft vervolgens weer andere nare gevolgen. Zo kan oppervlaktevuil vocht aantrekken en schimmelgroei bevorderen. Bij C-lijsten bent u aan het juiste adres indien u uw schilderij wilt laten schoonmaken.

 

Uw schilderij in oorspronkelijke staat

U zult verbaasd zijn als u de oorspronkelijke staat weer ziet van het schilderij. Na het schoonmaken heeft uw schilderij weer zijn heldere, sprankelende kleuren en diepte teruggekregen. Bij het reinigen wordt oppervlaktevuil en een eventuele storende vernislaag verwijderd. De vernislaag bijvoorbeeld, kan gaan vergelen, waardoor het schilderij een sombere uitstraling krijgt. Indien blijkt dat de vernislaag vergeeld is, wordt deze verwijderd en wordt het schilderij voorzien van een nieuwe vernislaag.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Een schilderij schoonmaken is een klus die secuur gedaan moet worden. De herkomst, ouderdom en gebruikte materialen bepalen welk soort reinigingsmiddel er gebruikt moet worden. Voordat ik begin met het reinigen van uw schilderij, onderzoek ik deze zorgvuldig om erachter te komen welke werkwijze gehanteerd moet worden. Ik stel een advies op een een prijsopgave, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Mocht ik op onvoorziene zaken stuiten, dan laat ik u dit altijd op tijd weten. Wilt u meer informatie over hoe ik te werk ga? Of direct een vrijblijvende offerte aanvragen? Dat kan! Neem contact met mij op via de telefoon of per mail. Ook kunt u natuurlijk altijd even langskomen bij mijn atelier in Delft.