Schoonmaken schilderij

Home » Schoonmaken schilderij

Een schilderij kan in de loop der jaren vies worden. In eerste instantie valt het misschien nog niet op, maar op een gegeven moment zult u merken dat het beeld niet meer zo goed overkomt als eerst. Het regelmatig schoonmaken van het schilderij is iets wat bij het onderhoud hoort. Zo zorgt u ervoor dat het schilderij leuk blijft om naar te kijken.

Voorkom een doffe en sombere uitstraling

Vervuiling door bijvoorbeeld nicotine, rookaanslag en huisvuil zorgt ervoor dat het schilderij zijn glorie verliest. Het beeld kan dof worden of een sombere uitstraling krijgen. Dit kan visueel een desastreus effect hebben op het schilderij. Ook een vergeelde vernislaag zorgt ervoor dat een schilderij er niet meer uitziet zoals eerst. Bij C-lijsten kunt u terecht voor het schoonmaken van uw schilderij. Om de huidige staat te beoordelen, wordt uw schilderij altijd eerst bekeken en onderzocht. Op basis van dit onderzoek, stel ik een advies en een prijsopgave op. In dit advies staat de huidige staat beschreven en geef ik de benodigde werkzaamheden op met prijsopgave. Indien u akkoord gaat, start ik met het reinigen van de schilderij.

Zo weinig mogelijk toxische stoffen

Bij het schoonmaken van uw schilderij maak ik zo min mogelijk gebruik van toxische stoffen. Welk reinigingsmiddel het beste is, hangt af van een aantal factoren, zoals herkomst en ouderdom van het schilderij en de materialen die gebruikt zijn. Het kan zijn dat ik tijdens het onderzoeken van uw schilderij erachter kom dat de schilderij beschadigingen bevat. Dit zal ik u dan laten weten en vermelden in het restauratieadvies. Wilt u vrijblijvend een offerte op laten stellen? Neem dan contact met mij op via de telefoon of per mail.